Speelsteden België

Samen met de groepsindeling werden ook direct de speelsteden van België vastgelegd. De Speelsteden waar de rode duivels de wedstrijden gaan afwerken zijn;

Belo Horizonte

Belo Horizonte

Belo Horizonte is een stad met circa 2,5 miljoen inwoners en is de op drie na grootste stad van Brazilie. Inclusief de voorsteden kent de stad circa 4,5 miljoen inwoners. Het is tevens de hoofdstad van de staat Minas Gerais. De stad Belo Horizonte ligt 850 meter hoogte en heeft mede hierdoor een aangenaam klimaat.

Hier begint het wk voor de rode duivels. Ze zullen op 17 juni aantreden tegen Algerije. Dat gebeurd in het Estadio Mineirao. Deze wedstrijd begint om 18:00 uur (Belgische tijd) en is tevens de openingswedstrijd van groep H.

 

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Vervolgens reizen de Rode duivels naar het zuiden waar ze in Rio de Janeiro hun tweede wedstrijd zullen spelen. Rio de Janeiro was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië dit werd toen overgenomen door Brasilia. Rio de Janeiro ligt aan een wijde baai en is beroemd om zijn druk bezochte stranden en het bekende reusachtige standbeeld van Christus de verlosser. In Rio de Janeiro wonen circa 6 miljoen mensen maar in de voorsteden wonen zelfs nog meer mensen waardoor het inwonersaantal inclusief voorsteden op 13 miljoen mensen komt.

In Rio de Janeiro ligt het prachtige Estadio do Maracana, hier zullen de Rode duivels hun tweede wedstrijd spelen.Dit gebeurd op 22 juni om 18:00 uur (Belgische tijd) tegen Rusland dit is op papier de moeilijkste tegenstander van de Rode duivels. Mochten de Rode duivels de finale halen zullen ze opnieuw in dit prachtige stadions spelen.

 

Sao Paulo

Sao Paulo

Vervolgens reizen de Rode Duivels opnieuw weer wat richting het zuiden en zullen ze aankomen in Sao Paulo. Sao Paulo is ook gelegen aan de kust in deze stad wonen 11,3 miljoen mensen, inclusief voorsteden wonen er zelfs circa 22 miljoen mensen. Sao Paulo is het economische en culturele centrum van Brazilië uit de stad komt 40% van de Braziliaanse industriële productie.

In deze mooie stad zullen de Rode duivels hun laatste groepswedstrijd spelen tegen Zuid-Korea. Dit gebeurd om 22:00 uur (Belgische tijd) in Arena de Sao Paulo. In dit stadion zal ook de de openingswedstrijd van het WK 2014 plaatsvinden. Het stadion stortte kort voor de WK-loting nog deels in, hierbij kwamen 2 mensen om het leven.

 

Terug naar WK shirts bedrukken | WK 2014